Gankaku Tavaszi Karate és Életmód Tábor

2024.03.29

Gankaku Tavaszi Karate és Életmód Tábor 

Fényképek facebook oldalunkon: www.facebook.com/gankakuteam

Rövid videó (Slideshow): https://youtu.be/3Ovx4dQATLI?si=wZplxhHcsXcKkdOc

2024. március 27-29. között tartottuk a már hagyományossá vált tavaszi karate és életmód táborunkat. A közel 40 fő résztvevő között voltak gyermekek és felnőttek 8-54 éves korig. Legtöbben az MGKSZ központi edzőterem és a Gankaku Sportegyesület aktív karatékái voltak, de részt vettek a MATASZ Budapest II.-III. kerület Szervezet néhány tagja, és HKP1 Kadétok is.

A mindössze 3 napos eseményen senki sem unatkozott. Igyekeztünk tényleg hasznosan tölteni a szabadidőt. A Goju-kai Karate edzések, közelharc/kumite edzések, futás, erőnléti-ügyességi-koordinációs foglalkozások, valamint relaxációs gyakorlatok mellett helyet kapott az íjászat, Airsoft lövészet, lovaglás, kreatív kézműveskedés, "rókavadászat" (gyermekjáték!), élményfürdőzés, ahol a résztvevők megismerkedhettek az "Aqua Karate" elnevezésű vízi mozgásprogramunkkal is. A programokat életkor és/vagy képzettség figyelembevételével több csoportban végeztük. A résztvevőkkel 3 fő vezetőedző foglalkozott, akiknek munkáját további 3 fő feketeöves mester segítette. Közülük ketten a III. dan, azaz "sensei" (tanár) fokozatra készülnek így jó lehetőség volt a tábor gyakorolni a vizsgára és gyakorolni az oktatói hivatásra!

Mint minden táborunkban, a mostaninak is volt üzenete. Munkásságunk velejárója az egészséges életmódra, a hazafias érzelmekre való nevelés. Az aktív és céltudatos életvitel iránti igény felkeltése/fenntartása. Idei tavaszi táborunk kiemelt témája volt a "cél és a motiváció". Sajnos igen sok fiatalnál probléma, hogy nem tud célokat kitűzni maga elé, nincs motivációja valaminek az elérésében. A tábor elején lefektetett célokat mindenki elérte, amivel sikerült példát mutatnunk. További jó példát mutattak tizen és huszonéves fiataljaink, akik a karate mellett az élet más területein is kimagasló eredményeket értek el. Bízunk benne, hogy üzenetünk minél több fiatalhoz eljut!

- Az íjászathoz és az Airsoft-hoz használt eszközök beszerzését a Honvédelmi Sportszövetség támogatta -