Tehetségekért

A Gankaku Sportegyesület alapszabály szerinti céljai közé tartozik: 
"Tehetségek kutatása, azonosítása, segítése. Tehetséggondozás."

NTP-SPEC-22-0176 pályázatunk szakmai beszámolója megtekinthető itt: 

https://gankakuntp22.webnode.hu

NTP - Nemzet Fiatal Tehetségei Ösztöndíjasaink 2021 - 2022

Krammer Krisztián Roland

13 éve egyesületünk tagja, és egyik legsikeresebb sportolója. 2. danos mester. Többszörös stílus Európabajnok, Világbajnok. Aktív versenyző, aki példaképként áll az őt követő nemzedékek előtt. Nem csak a fizikális képességei átlagon felüli, több területen is kimagasló teljesítményt nyújt, amit igazol, hogy "Magyarország Jó Tanulója Jó Sportolója" díjat 4 alkalommal nyerte el. Emellett többször tűntette már ki Budapest III. kerület és Budapest Főváros Önkormányzata! Nemzetközi versenyeken elért sikereiről a helyi médiák is beszámoltak (Óbuda Újság, Óbuda Sport Kft. és Budapest III. ker. Önkormányzat honlapjai, Ürömi Tükör, Szentiváni Újság).

Szabó Levente Balázs (2021, 2022, 2023)

18 éve egyesületünk tagja, és egyik legsikeresebb sportolója. Ötszörös stílus Európabajnok, kétszeres Európabajnoki dobogós, fekete öves 2. danos mester. Aktív versenyző, aki példaképként áll az őt követő nemzedékek előtt. Nemzetközi versenyeken elért sikereiről beszámolnak a helyi médiák is. Sportember, példakép, aktivista, aki sokat dolgozik a fiatalokért egyesületünkben és MATASZ kerületi szervezeteiben.

Krammer Krisztián és Szabó Levente, Nemzet Fiatal Ösztöndíjas sportolóink segítői ifjú sportolóinknak, de e mellett a MATASZ aktivistái is! Róluk megjelent cikk:

https://matasz.com/hun/ntp-nfto-palyazat-matasz-os-nyertesei/


Bonis Bona - A Nemzet Tehetségeiért díj 

"Hosszú, eredményes edzői tevékenységéért kapott "Bonis Bona - Nemzet tehetségeiért díjat" "Kiváló tehetségsegítő" kategóriában Szabó János, a Gankaku SE vezetőedzője. A 2020. évi Bonis Bona gálán Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át az értékes plakettet."

Óbuda Újság, 2020.10.05., 27. oldal,

https://obuda.hu/wp-content/uploads/2020/10/obuda_2020_19_web.pdf

Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, BÜSZKESÉGEINK:

https://tf.hu/hirek/buszkesegeink/11969-dijaztak-szabo-janos-munkajat?highlight=WyJzemFiXHUwMGYzIiwiamFub3MiLCJzemFiXHUwMGYzIGpcdTAwZTFub3MiXQ== 


Speciális fejlesztés a sporttehetségek kibontakoztatásáért (NTP-SPEC-22)

Tehetségprogramunk célja, tehetségek és tehetségterületek találása, jelenlegi tehetségeink gondozása. Célunk, hogy a sportolóink adottságaik és képességeik mentén kibontakoztathassák tehetségüket, ill. önmagukhoz képest a legjobb teljesítményt nyújthassák, és azt fenntartsák. Alapja az önismeret, a stresszkezelés és a kognitív képességek. Erős személyiségfejlesztő hatása az összteljesítményre is kihat, nemcsak a sportteljesítményt érinti, az egész életminőséget meghatározza. Elméleti ismereteket és gyakorlati technikákat egyaránt átadunk, melyek hatékonyságát folyamatosan ellenőrizzük. Módszereink változatosak, interaktív, szemléltető, ismeret átadó technikák váltakoznak. A program tematikái egymásra épülnek, a foglalkozásokat beépítettük az edzőtáborainkba is, ahol a közösségi lét, szociális képességek fejlődése is gazdagítja. A résztvevők adottságait, erős és gyenge pontjait pedagógiai tesztekkel, pszichológiai kérdőívekkel azonosítjuk. Eszközként, külön erre a programra fejlesztett stressznapló és naptárvezetést segítő speciális füzeteket biztosítunk. A program külső igények alapján indult, a szülőkkel való kapcsolattartás és a fiatalok igényeinek eredményeképp került megalkotásra. A hatókörünkben, működési helyeinken számos sportprogram mellett nincs hasonló, sporttehetségeket azonosító és felkaroló, mindenki számára elérhető komplex tehetséggondozó program.


A Goju-kai Karate hatása a kognitív profilképre a tehetségfaktorok tükrében

MSc karate szakedző diplomamunka a Testnevelési Egyetem hallgatójától. Hipotézis:

A Goju-kai Karate intenzív gyakorlása:

  • Fejleszti a kognitív profilt
  • Felszínre hozza a rejtett erősségeket
  • Erősíti a meglévő tehetségfaktorokat